Facings plaatsen in Rotterdam

Facings plaatsen in Rotterdam

Facings worden toegepast om individuele tanden te repareren en er fraaier uit te laten zien. Mondzorg Centrum Rotterdam heeft veel ervaring met het plaatsen van facings. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over facings plaatsen

Wat zijn facings?

Een facing wordt gemaakt van composiet of porselein en heeft een mooie witte tandkleur. De facing wordt op de tand geplakt. Door middel van facings kunnen bijvoorbeeld spleetjes tussen tanden of afgebroken tanden gerepareerd worden.

Facings kunnen dus worden toegepast voor twee doeleinden:

  • Het verfraaien van (beschadigde) tanden;
  • De tand een natuurlijke witte kleur geven;

Als één of meerdere tanden zijn afgebroken of als de tanden niet helemaal mooi op een rij staan zijn facings een zeer goede oplossing. Van composiet of porselein wordt een nieuwe laag over uw tanden gemaakt.

De kleur van de facings kunt u met uw tandarts bespreken zodat deze aansluiten bij de rest van het gebit. Het doel van facings kan ook zijn om de kleur van het gebit juist witter te maken.

Facings van composiet of porselein plaatsen in Rotterdam

Composiet facings

Bij een facing gemaakt van composiet hoeft de tandarts minder aan uw tand te slijpen en is het resultaat beter voorspelbaar dan bij porselein.

U kiest in overleg met de tandarts de kleur van uw nieuwe facing. De tandarts kan u het effect hiervan direct laten zien. Vervolgens slijpt de tandarts een dun laagje van uw tand af om ruimte te maken voor de facing.

Voordat we de facing aan uw tand plakken, behandelen we de tand met een zuur en brengen we een hechtlaag aan. Vervolgens wordt de nog zachte composiet aangebracht.

De tandart zal de facing eerst globaal in de juiste vorm boetseren. Met een speciaal blauw licht wordt het composiet hard gemaakt en ten slotte wordt de tand in de gewenste vorm geslepen en gepolijst.

Als de facing klaar is kunt u het resultaat direct bekijken en kunt u eventueel de tandarts nog aanpassingen laten doen.

 

Porseleinen facings

Een facing van porselein wordt in een tandtechnisch laboratorium gemaakt en is beter bestand tegen aanslag op de tanden. Een porseleinen facing is ook wat dikker dan een facing van composiet.

U kiest in overleg met de tandarts de kleur van uw nieuwe facing tijdens uw eerste afspraak. U kiest deze uit een aantal kleurstalen. Deze wordt vervolgens in het tandtechnisch laboratorium gefabriceerd.

Bij de tweede afspraak wordt een deel van de tand weggeslepen en vaak ook een deel van het glazuur. Dit is nodig doordat de facing van porselein dikker is dan die van composiet.

Vervolgens wordt de tand in kwestie behandeld met een zuur en wordt er een hechtlaag aangebracht.

Ten slotte wordt de porseleinen facing aangebracht. Deze kan niet meer aangepast worden.

Afspraak maken voor het plaatsen van facings?