Tandarts voert een periodieke controle uit

Periodieke controle bij Mondzorg Centrum Rotterdam

Laat uw gebit regelmatig bekijken middels een periodieke controle om problemen te voorkomen. Bekijk wat Mondzorg Centrum Rotterdam kan betekenen.

Meer informatie over een halfjaarlijkse controle

Waarom is een periodieke controle bij de tandarts belangrijk?

Het is voor u misschien vanzelfsprekend om pas naar een arts te gaan als u ergens last van heeft. Maar eigenlijk is het dan al te laat. Vaak is het probleem namelijk al een tijdje aanwezig voor u er iets van gaat merken. Als u uw gebit regelmatig door een tandarts laat bekijken komen problemen al in een vroeg stadium aan het licht. Zo kunnen ze snel worden verholpen, vaak al vóór u ergens last van krijgt.

Hoe vaak naar de tandarts?

Wij adviseren u om minimaal 2 keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle. Eens in het half jaar dus. Op die manier krijgen problemen zoals ontstoken tandvlees of tandbederf geen kans om te ver door te zetten. Blijft u te lang rondlopen met dit soort problemen? Dan kan dit in het ergste geval het verlies van uw tanden of kiezen betekenen. Erg belangrijk dus, om hier op tijd bij te zijn. Voorkomen is beter dan genezen!

Hoe ziet een controle afspraak eruit?

Tijdens een controle afspraak kijkt de tandarts in uw mond en maakt hij of zij eventueel röntgenfoto’s. Hij of zij kijkt specifiek naar afwijkingen aan uw tanden, kiezen, tandvlees, slijmvliezen en kauwstelsel. Ook wordt gekeken naar tekenen van andere ziekteprocessen.

Is er iets aan de hand? Dan zal de tandarts u een vervolgafspraak laten inplannen of u doorverwijzen naar een gespecialiseerde arts.

Is alles goed? Dan zien we u weer tijdens de volgende controle afspraak. Afhankelijk van uw gebit, bepaalt de tandarts op welke termijn u het beste weer langs kunt komen voor een controle.

Second opinion tandarts?

Heeft u bij een andere tandarts te horen gekregen dat alles in orde is, maar heeft u toch het gevoel dat er iets niet klopt? U kunt bij ons terecht voor een second opinion. Wij kijken dan naar de gezondheid van uw mond en adviseren u over mogelijke behandelingen. Bij nieuwe patiënten krijgen we regelmatig te maken met achterstallig onderhoud en/of aandoeningen in de mond in een beginnend stadium. Het kan dus zeker verstandig zijn om voor een second opinion bij een andere tandarts langs te gaan.

Afspraak maken voor een halfjaarlijkse controle?