Kunstgebit-en-gebitsprothese-Rotterdam

Kunstgebit Rotterdam

Op zoek naar een goede tandarts in Rotterdam voor uw kunstgebit? Wij helpen u graag bij het vervaardigen, herstellen of repareren van uw kunstgebit. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Meer informatie over kunstgebit

Kunstgebit of een prothese?

Hier zijn een aantal tandheelkundige oplossingen voor, waaronder het dragen van een prothese. Dit noemen we ook wel een kunstgebit. Een prothese is een inzetstuk compleet met kunsttanden en kunsttandvlees. Wanneer dit inzetstuk een deel van het gebit moet aanvullen noemen wij dit een gedeeltelijke of partiële prothese. Wanneer de volledige boven- en/of onderkaak wordt vervangen noemen wij dit een algehele prothese.

In het laboratorium kan men de vorm zodanig laten aansluiten op het gebit dat de prothese door een combinatie van een vacuüm die ontstaat en omsluiting van het kaakbot goed vast zit. Wanneer een dergelijke prothese dus los zit kunt u terug naar de tandarts om de prothese opnieuw naar het laboratorium te sturen voor wat aanpassingen. Een partiële prothese kan ook vast worden gezet met haakjes, ook wel klammers genoemd. In dat geval noemen wij dit een frame prothese.

Het belang van een compleet gebit

Als u een aantal kiezen mist ontstaat het gevaar dat de andere kiezen of snijtanden te veel druk ervaren tijdens het kauwen. Daardoor kunnen ze los gaan zitten of een ontsteking ontwikkelen bij de wortelpunt. Bovendien kunnen de overige tanden gaan migreren waardoor de tanden scheef kunnen gaan staan.

Belangrijk is dus dat u een compleet gebit heeft, zowel om de kauwfunctie te herstellen als om ervoor te zorgen dat de bestaande tanden gezond blijven. Ook wanneer u in het geheel geen tanden meer heeft op de boven- en/of onderkaak, is het belangrijk om de kauwfunctie te herstellen. Dat kan door middel van protheses.

Wat is een klikgebit?

Tot slot bestaat er de mogelijkheid om een volledige prothese vast te zetten met implantaten die in het kaakbot zitten. Dit wordt ook wel een klikgebit genoemd. Deze kunt u wel in en uit doen, maar zit gedurende de dag vastgeklikt op de implantaten. Hierdoor kan hij niet zomaar losschieten.

Kosten van een kunstgebit?

Het laten vervaardigen en implementeren van protheses kan kostbaar zijn. Mondzorg Centrum Rotterdam heeft daarom veel specialismen in huis gehaald. Doordat we niet met externe leveranciers te maken hebben kunnen wij de tarieven scherp houden. Daarnaast kunnen we u van het begin tot eind persoonlijk begeleiden en adviseren rondom de behandeling. Benieuwd wat de kosten voor een kunstgebit in uw geval zouden zijn? Wij stellen graag een offerte voor u op.

Afspraak maken voor een kunstgebit?